پنل اماده دیوار چیست+ مواد تشکبل دهنده پنل دیوار

پنل اماده دیوار چیست+ مواد تشکبل دهنده پنل دیوار

آیا تا کنون برایتان پیش آمده که به خانه ای پا بگذارید و جنس و نوع دیوارها برایتان جالب و تعجب برانگیز باشد؟
دیوارهایی که تا به حال جایی ندیده‌اید و شاید کنجکاوتان کند که بدانید نقش و نگار روی دیوار چگونه ساخته شده است. منظورمان کاغذ دیواری نیست؛ بلکه طرح هایی از جنس گچ به صورت فرورفتگی و بیرون زدگی است که دیوار را منحصر‌به‌فرد تر از نوع معمولی آن کرده است و آن پنل اماده دیوار است.

در گذشته از مصالحی چون آجر، سیمان، خاک و گچ برای ساخت دیوار استفاده می‌شد که دوره ی ساخت طولانی داشتند؛ همچنین بسیار پر هزینه بودند و موادی که برای ساخت استفاده می‌شد، سازه را سنگین می‌کردند.

پنل اماده دیوار

معرفی محصول پنل اماده دیوار

این سازه ها را پنل اماده دیوار می‌نامند که سازه ای سه بعدی شامل یک پانل به همراه پلی استایرن می‌باشد که روی آن دو لایه شبکه جوش شده فولادی قرار دارد، تمام این مجموعه توسط خرپا به یکدیگر متصل می‌شوند.

نکات پنل آماده دیوار

دیوار با پانل های سه بعدی (پنل آماده دیوار)، یک روش نوین در ساخت و ساز است که باعث کاهش هزینه و زمان ساخت، افزایش کیفیت و کاهش مصرف انرژی در ساختمان سازی می شود. در طراحی و ساخت دیوار با پانل های سه بعدی یک سری نکات وجود دارد که با رعایت آن ها می توان نتیجه بهتری کسب کرد:

انتخاب مناسب پانل 

پانل های سه بعدی می توانند از جنس مختلفی باشند، مانند پانل های بتنی، چوبی، فلزی و ...، بنابراین باید در انتخاب پانل مناسب برای دیوار با توجه به نوع ساختمان، شرایط آب و هوایی و موارد دیگر دقت شود.

نحوه نصب پانل ها

برای نصب پانل ها، باید به نحوه اتصال پانل ها به هم و همچنین به سازه نیز دقت شود. پانل ها باید با دقت و به صورت عمودی یا افقی نصب شوند و اتصالات آن ها نیز باید به گونه ی باشد که مستحکم و پایدار باشد.

ایمنی پنل آماده دیوار

یکی از مواردی که در پانل های سه بعدی باید به آن توجه کرد، مقاومت در برابر زلزله و ایمنی مناسب آنها است. این مقاومت با استفاده از نرم افزارهای مهندسی ژئوتکنیک بررسی می شود. همچنین ایمن بودن در برابر حریق نیز بسیار حائز اهمیت است.

عایق حرارتی و صوتی

یکی از مواردی که امروزه بسیار مهم است، عایق بودن دیوار در برابر صدا است. با توجه به ساختمان سازی های متعدد در مناطق مختلف و تراکم بالای ساختمان سازی به ویژه در شهر های بزرگ مانند تهران، اصفهان و ... ، دیوار با پانل های سه بعدی باید از نظر عایق حرارتی و صوتی نیز بررسی شود و از مواد مناسب استفاده شود تا صدا و حرارت بین واحد های آپارتمانی منتقل نشود. 
در کل، طراحی و ساخت دیوار با پانل های سه بعدی نیاز به دقت و توجه به جزئیات دارد تا بتوان به دست آوردن یک ساختمان با کیفیت و ایمنی بالا را تضمین کرد.
 

این سازه پس از نصب با بتنی به ضخامت 40 تا 80 میلی‌متر شاتکریت می‌شود.

نکته: شاتکریت نوعی بتن است که از سیمان، ماسه و شن تشکیل شده و به کمک هوای فشرده در محل پاشیده می‌شود. به دلیل اینکه سرعت پخش‌شدگی مواد بسیار بالاست بصورت داینامیکی و خیلی سریع فشرده می‌شود. شاتکریت برای تعمیرات و روکش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از این پنل دیوار برای مصارف گوناگون از جمله فضاهای داخلی ساختمان، دیوارهای جداکننده‌ی واحدها و... استفاده می‌شود. این پارتیشن‌ها از پلی استایرن با چگالی 20 کیلوگرم بر مترمکعب برای دیوارهای داخلی و با چگالی 25 کیلوگرم بر مترمکعب جهت استفاده در دیوارهای پیرامونی و دیوارهای بین واحدها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد تشکیل دهنده ی پنل دیوار اماده

پنل دیوار اماده از مواد گوناگونی تشکیل می شود که در ادامه به شرح این مواد پرداخته ایم.

  • شبکه‌ی اتصال
  • شبکه‌ی میلگردها
  • عایق پلی‌استایرن
  • خاموت های برشی
  • بتنی که بر روی شبکه‌ی میلگردها پاشیده می‌شود.

در ادامه توضیح کوچکی در مورد هر یک بیان می‌داریم.

پنل دیوار

شبکه ی اتصال

این شبکه‌ها در تقاطع دو دیوار عمود بر هم، دیوارهایی که کنار هم یا روی هم قرار می‌گیرند و در اتصال دیوار به سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد و دو قطعه را به یکدیگر متصل می‌کنند.

شبکه‌ی اتصال دارای اشکال متنوعی است.

شبکه‌ی میلگردها

شبکه‌ی میلگرد‌ها با ماشین‌آلات تمام‌اتوماتیک ساخته می‌شود. این شبکه‌ها متشکل از مفتول‌های فولادی نوع A1 هستند که قطری برابر با 6 میلی‌متر دارند. این مفتول‌ها طی دو مرحله کشش و یک مرحله تنش زدایی به قطر 5/3 میلی متر می‌رسند.

در مناطقی که مرطوب هستند باید از مفتول های گالوانیزه استفاده شود.

کنترل کیفیت باید در تمام مراحل به طور کامل انجام شود چرا که امکان عدم مقاومت در برابر عوامل طبیعی بالا می‌رود به طوری که حداکثر تعداد نقص، در رفتگی و عدم اتصال تنها یک نقطه جوش در هر متر مربع پانل می‌باشد.

حال مفتول گالوانیزه چیست؟

مفتول گالوانیزه که به مفتول سفید هم معروف است؛ نمونه ای از انواع مفتول می‌باشد که برای مصارف مختلف استفاده می‌شود. از جمله در مناطقی که نیاز به مقاومت بالا در برابر رطوبت و فشار است و چنین مفتول هایی در طی فرایند تولید از مقاومت بالایی برخوردار می‌گردند.

 

عایق پلی استایرن

یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده پنل اماده دیوار عایق‌های پلی استایرن که به آنها یونولیت نیز گفته می‌شود، از جمله عایق های حرارتی و رطوبتی بوده که بسیار مناسب برای عایق کاری کف و دیواره ساختمان‌ها می‌باشد.

این محصول در ضخامت های مختلف تولید می‌شود و دارای کاربردهای متنوعی در خارج و داخل ساختمان های مسکونی و اداری است.

از جمله مواردی که در آن از عایق پلی استایرن استفاده می‌شود عبارتند از:

  • انجام قالب‌گیری و عایق‌کاری شکل های پیچیده مانند زانویی دیوارهای دوجداره
  • عایق حرارتی مورد استفاده در سقف های شیب‌دار و مسطح در ساختمان های مسکونی، صنعتی و...
  • استفاده در نمای خارجی ساختمان ها، سردخانه‌ها، کف و سقف ساختمان‌ها

مزایای استفاده از این عایق

این لایه در دیوارهای سه بعدی، از پلی‌استایرن منبسط شده (یونولیت) ساخته می‌شود که از انبساط دانه‌های پلی‌استایرن در دستگاه مخصوص تولید می‌گردد.

از مهمترین مزیت های این ماده این است که:

  • چون یک هیدروکربن خالص است با آب تجزیه نشده و متورم نمی‌گردد.
  • قابل تجزیه نیست به همین دلیل نمی‌تواند به محلی برای زندگی، رشد و تکثیر قارچ ها تبدیل گردد.

خاموت‌های برشی

خاموت های برشی نیز میلگردهایی هستند که دو شبکه ی میلگردی دو طرف عایق پلی‌استایرن را به یکدیگر متصل می‌کنند.

 

بتنی که بر روی شبکه‌ی میلگردها پاشیده می‌شود

همان‌طور که بالاتر نیز توضیح دادیم بتنی که بر روی شبکه‌ی میلگردها پاشیده می‌شود به شاتکریت معروف است. شاتکریت بتنی است که بر روی یک سطح با فشار زیاد پاشیده می‌شود تا لایه‌ای خودمتراکم، باربر و خودنگهدار تولید شود.

استفاده از این نوع بتن، نیازمند کارگران ماهری است که نحوه ی پاشیدن بتن به صورت مناسب و صحیح را بلد باشند. مصالح مصرفی در این بتن شامل سیمان و سنگدانه با قطر محدود و ریز است.

شاتکریت در اصل به دو صورت تر و خشک انجام می‌شود.

نمونه ای از پنل آماده دیوار

شاتکریت تر

بتن آماده داخل پمپ شاتکریت ریخته شده و پس از انتقال توسط لوله به سطح محل مورد نظر پاشیده می‌شود.

از مخلوط تر در مکان هایی که به مقاومت بالایی نیاز است، استفاده می‌شود؛ مثل دیوار بتنی با ضخامت 50 سانتی‌متر و سقف در ضخامت 20 سانتی‌متر که طی یک مرحله کار تمام خواهد شد.

همچنین می توانید با کلیک بر روی اینجا نمونه های بیشتری نیز مشاهده کنید.

مزایای شاتکریت تر

  • نیاز به قالب بندی ندارد، به همین دلیل هزینه های قالب بندی و زمان انجام عملیات و هزینه های نیروی انسانی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
  • عدم استفاده از قالب سبب می‌شود که کارگر فضای کار را دیده و بتن را به درستی بین میلگردها جا دهد.
  • امکان اجرای سازه هایی که صاف نیستند با استفاده از شاتکریت تر میسر می‌شود.
  • این شاتکریت مقاومت بالاتری نسبت به نوع خشک خود دارد.

 

 

شاتکریت خشک

در این نوع شاتکریت آب مورد نیاز در مرحله ی آخر به آن اضافه می‌شود. از این روش برای کارهای تعمیراتی و روکش در ضخامت کمتر از 10 سانتی‌متر استفاده می‌شود؛ به همین دلیل بتن به دست آمده دارای مقاومت خیلی بالایی نیست.

معایب شاتکریت خشک

  • گرد و غبار حاصل از پراکنده شدن سیمان در کارگاه بسیار زیاد است.
  • به این خاطر که آب به همه‌ی دانه‌ها نمی‌رسد ممکن است بعضی از قسمت‌ها دهیدراته باقی بماند.
  • به دلیل اینکه ملات به طور کامل به محل مورد نظر نمی‌چسبد بخش عمده آن به هدر می‌رود.

 

در این مطلب سعی کردیم تا با زبانی گویا اجزای تشکیل دهنده‌ی دیوارهایی با پنل سه بعدی را برایتان شرح دهیم. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

همه نظرات

ارسال نظرات